Je gebruikersnaam is belangrijk bij anoniem chatten

Ben je al een paar maanden druk aan het online chatten, maar heb je tot nu toe weinig succes? Dan kan dit aan je gebruikersnaam liggen. Deze schijnt net zo belangrijk te zijn als een goede foto.

Als het om anoniem chatten gaat, is de profielnaam heel belangrijk. Een goede gebruikersnaam is haast net zo belangrijk als een goede profielfoto. Deze moet voldoen aan een aantal eisen. Uit onderzoek is gebleken dat gebruikersnamen met een letter hoog in het alfabet vaak meer succes boeken. Het is onduidelijk waarom dit is.

De betekenis is belangrijk

Verder is ook de betekenis van de gebruikersnaam belangrijk. Vrouwen kiezen vaak voor een naam die iets zegt over hun uiterlijk, zoals Blondie of Brunette. Mannen gaan weer voor een naam die laat zien hoe intelligent ze zijn. Verder scoor je ook weer punten met een speelse naam. Vind je het lastig om een aantrekkelijke gebruikersnaam te bedenken? Kijk dan eerst eens rond op wat datingsites en kies een gebruikersnaam die vergelijkbaar is met de namen van mensen die jij aantrekkelijk vindt.

Een goede profielfoto

Met een gebruikersnaam alleen kom je er natuurlijk niet. Ook je profielfoto is heel belangrijk. Als je succes wil boeken dan doe je er goed aan om een foto te kiezen met een oprechte glimlach en je hoofd een beetje schuin. Verder is het ook een goed idee om een foto op je profiel te plaatsen waarop meer mensen staan. Met zo'n foto laat je zien dat anderen het leuk met jou vinden.

Heb je deze tips opgevolgd en ben je in contact gekomen met een potentiele date en kan je de liefde van je leven ontmoeten? Laat hem of haar dan niet te lang wachten, maar reageer snel op zijn of haar berichtjes. Stel open vragen en vertel iets over jezelf. Komt het na een paar dagen tot een webcamgesprek? Lach dan naar hem of haar en doe je vooral niet anders voor dan je bent. Wacht ook niet te lang met een echte date als het klikt.