Hoe vind je geluk in de liefde?

Ben je al een tijdje single en wil je graag weer een nieuwe liefde ontmoeten? Dan kan dit erg lastig zijn. De zoektocht naar een leuke, geschikte partner is namelijk niet gemakkelijk. Voordat je echt op zoek gaat naar een nieuwe liefde, is het een aanrader om je aan een aantal richtlijnen te houden. Als je dit doet, wordt het makkelijker om die ene speciale persoon tegen te komen.

Wees bereid om te investeren

In een relatie gaat het niet alleen om de liefde, maar ook om geven en nemen. Wees dan ook bereid om te investeren. Hiermee bedoelen we geen financiële investering, maar emotioneel investeren. Verder moet je ook energie en tijd in je relatie stoppen. Zo’n persoonlijke investering brengt risico's met zich mee, maar om een relatie aan te gaan, moet je je open en kwetsbaar opstellen. Dit zorgt weer voor een stabielere relatie.

Weet goed wat je wilt

Vraag jezelf eerst af of je op zoek bent naar een levenspartner of gewoon naar een verzetje. Wees eerlijk tegenover jezelf. Als je op zoek bent naar een vaste partner ben je veel selectiever in je keuze. Je kijkt dan niet alleen naar het uiterlijk van iemand, maar ook naar de eigenschappen.

Besteed aandacht aan jezelf

Besteed aandacht aan jezelf. Niet alleen aan je lichaam, maar ook aan je geest. Probeer eens nieuwe dingen uit. Word bijvoorbeeld lid van een sportschool- of club, ga alleen op reis of geef je op voor vrijwilligerswerk. Zulke activiteiten vergroten je zelfvertrouwen en je zelfbewustzijn. Dit maakt je ook nog eens aantrekkelijker voor potentiele partners. Bovendien kun je dan veel selectiever zijn tijdens het daten.

Ga niet voor minder

Ga geen relatie aan, omdat je niet meer single wilt zijn. Je loopt dan het risico dat je blijft hangen in een onbevredigende relatie met een partner die eigenlijk helemaal niet bij je past. Blijf dan liever nog even single. Je bent dan veel gelukkiger en hebt geen last van onvrede. Neem dus geen genoegen met minder.