Houd het bij smalltalk tijdens je date

Dan vraag je je nu natuurlijk af hoe je het gesprek opent. Veel singles die gaan daten maken zich hier vooral zorgen over. Ze weten niet hoe ze het gesprek met hun date moeten openen. In dit artikel geven we je enkele tips.

Houd het vooral luchtig en positief. Praat dus wat over de locatie waar jullie zitten of over het weer. Dit zijn algemeenheden, maar het zijn wel onderwerpen waar je gesprekspartner gemakkelijk op kan reageren. Voordat je het weet zijn jullie zo in een druk gesprek verwikkeld.

Praat over het weer

Over het weer praten is misschien cliche, maar het is een uitstekend onderwerp om het gesprek mee te beginnen. Na een aantal minuten wordt het natuurlijk tijd om over een ander onderwerp te praten, maar als jullie aan de praat zijn dan zal je zien dat een nieuw onderwerp zich vanzelf aandient. Als snel praten jullie over jullie hobby’s, werk, vakanties, reizen, enz. Praat in ieder geval over dingen die jullie allebei leuk vinden en ga niet door op onderwerpen waarin jullie van mening verschillen. Stel je date ook vragen over dingen waar jullie het al per e-mail over hebben gehad, bijvoorbeeld zijn of haar interesses.

Stel open vragen

Stel zoveel mogelijk open vragen als je wil anoniem chatten. Je date kan dan niet alleen met ja of nee antwoorden. Probeer ook niet iedere stilte op te vullen. Je date kan dit ook doen. Het is ook belangrijk dat je laat zien dat je goed kunt luisteren.

Neem een open houding aan

Lichaamstaal speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Neem dan ook een open houding aan en wend je lichaam niet af van je gesprekspartner. Hiermee kom je ongeïnteresseerd over. Kijk je date af en toe ook in de ogen.